Eeltpit verwijderen? Ontdek hoe je eeltpitten verwijdert!

 

Eeltpit verwijderen? Een eeltpit is een andere benaming voor een likdoorn of eksteroog. Een eeltpit is een naar binnen gegroeide, verharde eeltkern. Hij ontstaat door een plaatselijke, aanhoudende druk of wrijving. De kleur van een eeltpit is over het algemeen geel en kan vaak erg pijnlijk zijn. Een eeltpit komt vaak binnen in de eeltplek voor. Wanneer je merkt dat er één of meerdere eeltpitten onder uw voet zitten, is het zaak zo snel mogelijk een behandeling te starten.

 

Het ontstaan van een eeltpit

De reden dat de eeltpit erg pijnlijk kan zijn komt doordat de eeltpit druk uitoefent op uw zenuwuiteinden. Omdat slijmbeurzen, beenvliezen en gewrichtskapsels veel gevoelszenuwen bevatten, zal de druk van een likdoorn op die plaatsen erg pijnlijk zijn.

 

Een eeltpit kan zelfs op den duur voor een chronische druk of ontstekingsachtige toestand van het weefsel zorgen. Dat moet je zien te voorkomen, want dat is erg pijnlijk. Het ontstaan van een likdoorn komt over het algemeen door het dragen van verkeerde schoenen of een standafwijking van uw voeten of tenen. Op deze manier kunnen likdoorns ontstaan onder bijvoorbeeld de bal van uw voet.

Eeltpit likdoorn

Onze best verkochte producten tegen eeltpitten en likdoorns:

herstellende-creme-voor-likdoorns-urea-instituto-espa-ol

Normale prijs €17,99

Alleen vandaag €11,99

innovagoods-nauwkeurige-elektrische-eeltschraper

Normale prijs €29,99

Alleen vandaag €19,99

innovagoods-elektrische-eeltschraper

Normale prijs €39,99

Alleen vandaag €25,99

Eeltpit verwijderen tips

Als u veel last heeft van likdoorns of eeltpitten dan kunt het beste de eeltpit verwijderen. Dit kunt u thuis doen of u kunt er voor kiezen om een pedicure behandeling te starten.

 

Het is vaak ook mogelijk om een voetonderzoek te laten doen. In dit onderzoek wordt er gekeken of u wel de juiste schoenen draagt. Draagt u de verkeerde schoenen dan zal er een passend schoenadvies worden gegeven. De schoen is namelijk vaak de boosdoener.

Eeltpit behandeling

Meer weten over eeltpitten en likdoorns?

Behalve de gewone likdoorn zijn er ook nog enkele bijzondere soorten likdoorns, zoals de:

 

  • Weke likdoorn
  • Vaatlikdoorn
  • Zenuwlikdoorn
  • Zenuwvaatlikdoorn
  • Zaadlikdoorn

 

In één van onze andere artikelen wordt nader ingegaan op deze verschillende soorten eeltpitten of likdoorns.

Eelt op de hiel

Bekijk ook onze webshop met de best geteste producten tegen eelt, eeltpitten, likdoorns etc.