Eksteroog

Eksteroog, ook wel likdoorn genoemd is een vervelend kwaaltje wanneer je hier last van hebt. Deze verdikking kan erg pijnlijk zijn en je doet er dus ook goed aan om deze zo snel mogelijk te behandelen. De eksteroog is een wat dikkere harde huidlaag en ontstaat op het moment dat de huid zich wil beschermen tegen druk of wrijving.

Waar komt de eksteroog het vaakst voor?

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen in één van onze andere artikelen, ontstaan eeltplekken over het algemeen doordat er druk wordt uitgeoefend op bepaalde lichaamsdelen. Denk bijvoorbeeld aan zwaar werk waarbij bepaalde lichaamsdelen zwaar worden belast. De eksteroog komt dan ook het vaakst voor op handen, tenen, voeten en vingers.

De eksteroog voorkomen doe je zo!

eksteroog

Als je bij jezelf na gaat waardoor de eksteroog is ontstaan, dan heb jij de oplossing eigenlijk al gevonden. Heb je vaak last van eksterogen op de voeten dan kan het zijn dat je de verkeerde schoenen draagt. Een te kleine maat schoen kan hier vaak de oorzaak van zijn. Ook de zool van de schoen is erg belangrijk. Bieden de zolen wel genoeg bescherming voor de voet?. De eksteroog komt ook vaak voor op handen en vingers. Werk je veel met je handen, dan doe je er goed aan om handschoenen te dragen. Dit voorkomt wrijving en pijnlijke eeltplekken.

Waar herken je de eksteroog aan?

eksteroog-behandeling De eksteroog is aan een aantal symptomen te herkennen:

  • De huid is erg gevoelig of pijnlijk aan de binnenkant.
  • De huid is erg droog en kan her en der wat schilferig zijn.
  • Een gelige verdikking van de opperhuid.
  • Een harde eeltpit die voelbaar is bij ieder beweging die je maakt.

De behandeling van een eksteroog

Likdoorns of eksterogen kunnen heel goed thuis behandeld worden. Je doet er goed aan de hoornlaag eerst goed los te weken. De huid zal zachter worden waardoor de eksteroog makkelijker te behandelen is. Dit kun je bereiken door enkele keren per week een voetenbadje te nemen. De eksteroog zal hierdoor sneller verdwijnen en minder pijnlijk aanvoelen.

Nog een optie om eksterogen te doen verminderen zijn de zogenaamde likdoornpleisters. Deze pleisters bieden voldoende bescherming om wrijving van de huid tegen te gaan. Deze likdoornpleisters kunt u vinden in de webshop.

Innovagoods nauwkeurige elektrische eeltschraper

innovagoods-nauwkeurige-elektrische-eeltschraper

€19,99

Innovagoods elektrische eeltschraper

innovagoods-elektrische-eeltschraper

€24,99

Elektrische vijl voor eelt Feet & Rol beter

elektrische-vijl-voor-eelt-feet-roll-beter

€29,99

Elektrische vijl voor eelt

€19,99