Hielkloven

Hielkloven zijn kloven of sneedjes die in de hiel kunnen ontstaan als gevolg van een droge huid en eeltvorming. Het is een vervelende aandoening. Vooral in de zomer als je luchtige sandalen of slippers draagt. Je ziet dan sneller deze vervelende en lelijk uitziende hielen. Vrouwen hebben vaker last van hielkloven dan mannen. Dat heeft te maken met het feit dat vrouwen vaker open schoenen dragen. Hierdoor wordt het vocht sneller afgevoerd, waardoor de huid sneller uitdroogt. De beste zalfjes tegen hielkloven vind je hier!

Een cosmetisch probleem?

Voor een deel is het een cosmetisch probleem, omdat je deze lelijke huid het liefst wilt verbergen. Is sommige gevallen kan het ook daadwerkelijk voor problemen en pijn zorgen. Wanneer de hielkloven te diep zijn, kan het hevige pijn veroorzaken. Dan is het zaak zo snel mogelijk een behandeling te starten.

Hielkloven

Hielkloven en eelt

Hielkoven zijn een gevolg van eeltvorming op de hielen. Eelt ontstaat bij iedereen. Het is een natuurlijk proces wat in gang wordt gezet als extra bescherming tegen je voeten. De ruwe huidlaag beschermt tegen externe invloeden. Wanneer er echter gedurende een lange tijd eelt bijkomt op de voet en je ook vaak last hebt van een droge huid, kunnen er hielkloven ontstaan. De eeltlaag is dan gebarsten, waardoor zich permanente groeven vormen. De hielen zullen geel of wit verkleuren en dat ziet er vervelend uit.

Andere oorzaken van hielkloven

De droge huid is dus één van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van hielkloven. Er zijn echter meerdere bijkomende oorzaken aan te wijzen. Mensen met een staand beroep bijvoorbeeld, zullen veel meer en vaker druk uitoefenen op de voeten. Eelt en dus hielkloven zullen hierdoor makkelijker ontstaan.

Ook de doorbloeding van je benen en voeten kunnen van invloed zijn. Mensen met hart- en vaatziekten, verstopte bloedvaten of andere problemen met de bloedsomloop, zullen sneller last hebben van een droge huid. Eeltvorming is dan onvermijdelijk.

Meer factoren kunnen een rol spelen bij de conditie van de huid. Medicijnen bijvoorbeeld, een hormonale afwijking, suikerziekte en ouderdom. Allemaal zaken die indirect hielkloven tot gevolg hebben.

Goede schoenen!

Wanneer je last hebt van eeltkloven is het erg belangrijk goede schoenen te dragen. Wissel in de zomer bijvoorbeeld open en dichte schoenen meer af. Zorg ook voor goede schoenzolen die speciaal ontwikkeld zijn om de vochthuishouding van je voeten goed te regelen. Daarnaast bieden goede schoenen en schoenzolen ook meer steun an de voet.

Behandeling van kloven

Een goede verzorging van de voeten kan preventief al een hoop problemen oplossen. Een voetenbadje aan het eind van een zware dag helpt vaak problemen te voorkomen. Ook een goede zalf of crème doet wonderen. Wanneer je toch last blijft houden van klachten kun je zelf het een en ander doen.

In het begin kun je het teveel aan eelt vaak met een voetvijl of puimsteen wel verwijderen. In combinatie met een verzachtende voetenzalf werkt dat het beste. Let wel op dat hielkloven beter niet met een vijl behandeld kunnen worden. De scheuren kunnen hierdoor groter worden of zelfs open gaan en ontstoken raken. Het beste is de hiel te behandelen met een speciale klovenzalf. Vaak merk je bij deze crèmes al met een paar dagen resultaat. Mocht dit nog niet het gewenste resultaat behalen, is een bezoek aan de huisarts of pedicure onvermijdelijk.

Innovagoods nauwkeurige elektrische eeltschraper

innovagoods-nauwkeurige-elektrische-eeltschraper

€19,99

Innovagoods elektrische eeltschraper

innovagoods-elektrische-eeltschraper

€24,99

Elektrische vijl voor eelt Feet & Rol beter

elektrische-vijl-voor-eelt-feet-roll-beter

€29,99

Elektrische vijl voor eelt

€19,99