BlogEffectieve_voetverzorging_scrubben

Je voeten hebben het zwaar te verduren. Je stopt ze in te kleine pumps, loopt ermee op hoge hakken en moeten ook de hele dag muffe sokken dragen! Daarnaast tillen ze ook nog eens de hele dag jouw hele lichaamsgewicht. Gevolg? Droge voeten die er onverzorgd uitzien…

 

Zeker in de zomer wil je dat je voeten er toonbaar uitzien. Dat betekent dat je voeten goed verzorgd dienen te worden. Lees hier 5 tips om je voeten te verzorgen.

 

Mooie voeten krijg je door te scrubben!

Een voetscrubcrème, ze zijn er in verschillende soorten, maar wij adviseren de voetscrub babaria met aloë vera! Gebruik hem minimaal 2 tot 3 keer in de week. Masseer de crème langzaam in en laat het ongeveer 5 minuten inwerken. Spoel de scrub daarna af met warm water.

 

Heb je weleens last van uitgedroogde voeten of hielen, bijvoorbeeld na het douchen? Laat je voeten dan zeker niet te lang weken. Droog je voeten goed af en vergeet vooral de ruimtes tussen je tenen niet! Schimmels en bacteriën krijgen dan geen kans!

 

Zorg voor hydratatie

Je voeten dragen een hoop gewicht. Dat betekent dat er veel druk op staat. Zeker op je hakken. Dat is dan ook de plek die snel uitdroogt. Goede hydratatie is dan belangrijk om te voorkomen dat je voeten uitdrogen. Het mooiste is dat je je voeten dagelijks insmeert met een voetcrème. Doe dat zeker niet te zuinig! Bijvoorbeeld voor het slapengaan.

 

voetcreme

Smeer de ruimte tussen de tenen juist niet in! Deze kun je beter droog houden. Wanneer je hier wat talkpoeder tussen doet, helpt het om infecties te voorkomen.

 

Knip je teennagels

Na het douchen zijn je nagels lekker soepel. Het beste kun je dan je teennagels knippen. Droog wel goed eerst je voeten af. Gebruik een speciale teennagelknipper of een nagelschaartje voor het beste resultaat. Knip de nagels recht af en vijl de kanten tot een mooie ronde nagel.

 

Vieze geurtjes en bacteriën

Vieze geurtjes op je voeten worden veroorzaakt door bacteriën. Dat is natuurlijk vervelend en daar zit je niet op te wachten! Babypoeder is de oplossing! Strooi dit bijvoorbeeld in je schoenen voordat je ze draagt, Trek iedere dag schone sokken aan en verwijdere regelmatig dode huidcellen met een scrub of puimsteen. Daarmee behoud je zachte voeten.

 

Probeer ook eens onze speciale Detox Patches van Innovagoods! Speciaal ontwikkeld om gifstoffen van je voeten te verwijderen!

 

Hoge hakken? Lees mijn laatste tips!

Hoge hakken, mooi maar ze veroorzaken wel pijnlijke voeten. Verlicht de druk op je voeten met onderstaande laatste tips:

 

Gebruik inlegzolen. Deze ondersteunen je voeten en voorkomen dat je voeten in je schoenen naar voren glijden. Daarnaast zijn inlegzolen ook goed voor de ondersteuning van bijvoorbeeld je knieën tijdens het sporten.

Heb je een avond op hoge hakken gelopen? Strek je voeten een tijdje uit en masseer ze met een voetencrème.

Let bij de aanschaf van je schoenen extra op de ondersteuning van je hiel. Check nog eens extra wat je exacte maat is en laat je adviseren door de plaatselijke schoenenwinkel!