Likdoorn verwijderen? Ontdek snel hoe je van je likdoorn afkomt!

Likdoorn verwijderen kan op verschillende manieren. Zo kunt u er voor kiezen om een voetenbad te nemen. De eeltlaag onder de voet wordt hierdoor zacht en is vervolgens makkelijk te verwijderen. Andere mogelijkheden om een likdoorn te behandelen zijn bijvoorbeeld een rasp, vijl, eeltcrèmes of eeltpleisters.

Verschillende likdoorns en de behandeling

Voor de beste behandeling van uw likdoorn moet u natuurlijk weten met welk soort likdoorn u te maken heeft. Er zijn naast de gewone likdoorn nog vijf andere likdoorns te onderscheiden: een zaadlikdoorn, een weke likdoorn, een vaatlikdoorn, een zenuwlikdoorn en een zenuwvaatlikdoorn.

Zaadlikdoorn verwijderen

Een zaadlikdoorn is over het algemeen erg klein van stuk. U kunt het wel een beetje vergelijken met een graankorreltje. Deze likdoorn vorm komt vaak in groepen tegelijk voor. In tegenstelling tot de andere likdoorns, is de zaadlikdoorn niet echt pijnlijk. De zaadlikdoorn komt vaak voor bij oudere mensen of bij mensen met een erg droge huid. Het verwijderen van een zaadlikdoorn moet zorgvuldig één voor één gebeuren.

Op deze pagina vind je verschillende veelverkochte producten bij de behandeling van likdoorns.

Weke likdoorn verwijderen

Een weke likdoorn komt voor tussen de tenen. Het huis tussen de tenen is vaak zacht en week, vandaar de naam weke likdoorn. De weke likdoorn ziet er over het algemeen wat witachtig uit. Deze likdoorn wordt toch wel gezien als één van de pijnlijke varianten. Hij komt vaak in paartjes voor en wordt vaak veroorzaakt door te smalle schoenen. Het kan ook zijn dat u last heeft van zweetvoeten. Hierbij is de voet vaak vochtig waardoor de weke likdoorn zich kan nestelen. Deze likdoorn is wat lastiger te behandelen, omdat deze zich dus precies tussen de tenen bevindt.

Vaatlikdoorn verwijderen

likdoorn-verwijderen

Een vaatlikdoorn is een likdoorn waarbij haarvaatjes van uit de lederhuid tot in de hoornlaag zijn doorgegroeid. Een vasculaire likdoorn of vaatlikdoorn is vaak te herkennen aan zijn kleine donkere puntjes die zich binnen in de likdoorn bevinden. De vaatlikdoorn kan niet zelf verwijderd worden door ze bijvoorbeeld weg te snijden. Als u ervoor zult kiezen om ze toch zelf weg te snijden wees er dan van bewust dat ze erg snel kunnen gaan bloeden. Het is raadzaam bij een huisarts langs te gaan.

Zenuwlikdoorn verwijderen

Een zenuwlikdoorn is erg vervelend. Hierbij heb je te maken met gevoelszenuwen die doorgewoekerd zijn binnen in de likdoorn. Deze likdoorn kan net als de vaatlikdoorn niet verwijderd worden door bijvoorbeeld snijden. Een chemische behandeling bij een huisarts of in een ziekenhuis is hierbij noodzakelijk. Heeft u last van een zenuwlikdoorn dan kunt u er voor kiezen om een pedilastik aan te brengen. Dit kan de pijn aanzienlijk doen verminderen.

Zenuwvaatlikdoorn verwijderen

Bij een zenuwvaatlikdoorn zijn niet alleen de haarvaten maar ook de gevoelszenuwen doorgewoekerd in het eelt. Deze zenuwvaatlikdoorn wordt gezien als de pijnlijkste van alle soorten. Wanneer je deze variant hebt, moet je contact zoeken met een arts.

Op deze pagina vind je verschillende veelverkochte producten bij de behandeling van likdoorns.

Innovagoods nauwkeurige elektrische eeltschraper

innovagoods-nauwkeurige-elektrische-eeltschraper

€19,99

Innovagoods elektrische eeltschraper

innovagoods-elektrische-eeltschraper

€24,99

Elektrische vijl voor eelt Feet & Rol beter

elektrische-vijl-voor-eelt-feet-roll-beter

€29,99

Elektrische vijl voor eelt

€19,99